Saturday, April 20, 2024

Calendarul proiectului

Opţionale

Pregătire lingvistică, socio-culturală şi de specialitate

Erasmus+ KA1 2015-1-RO01-KA101-014129...

... este un nou proiect european de formare profesională a demarat la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui. El se derulează în perioada septembrie 2015 - august 2017 şi este intitulat „Bilingv 15-18 - Reformarea curriculară instituţională prin ameliorarea competenţelor lingvistice şi de specialitate ale profesorilor de la clasele cu profil bilingv” (cod KA1 2015-1-RO01-KA101-014129, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene). Obiectivele acestui proiect sunt: 

- dezvoltarea competenţelor lingvistice şi de specialitate a 12 profesori de discipline lingvistice de la profilul bilingv-intensiv (6 de limba franceză şi 6 de limba engleză) în vederea creării unei echipe de evaluatori DELF, pentru reformarea conţinuturilor curriculare şi crearea de noi opţionale de specialitate de la profilul bilingv pe o perioadă de 2 ani, prin participarea la stagii externe intensive de 5 zile;

- dezvoltarea competenţelor lingvistice în franceză şi engleză a 8 profesori de discipline nonlingvistice, 4 de la profilul real şi 4 de la uman, timp de 2 ani, prin participarea la stagii externe intensive de 5 zile, pentru crearea a 8 discipline opţionale non-lingvistice, predate în limba profilului bilingv. 

Aceste cursuri corespund nevoilor de formare ale profesorilor de la bilingv şi vin în întâmpinarea necesităţii de înnoire a acestui profil,în avantajul elevilor,conform obiectivelor planificate ale instituţiei şi vor prilejui schimburi de idei, practici, identificarea de noi parteneri.

Cele 4 cursuri de formare se vor desfăşura în instituţii de prestigiu din Franţa şi Malta.

Transferul şi valorizarea noilor competenţe ale participanţilor la cursurile de formare se vor realiza în cadrul liceului, în anul 2 de proiect prin formarea a 4 echipe pluridisciplinare pentru limba franceză şi pentru limba engleză: grupul pentru reproiectarea conţinuturilor pentru limbă, literatură, civilizaţie, grupul pentru proiectarea opţionalelor non-lingvistice la franceză, grupul pentru proiectarea opţionalelor non-lingvistice la engleză. Se vor obţine 10 suporturi de curs lingvistice novatoare (5- franceză şi 5 - engleză), 8 suporturi de curs opţionale la franceză şi engleză, care vor putea fi testate în 2016-2017 şi folosite din 2017-2018. De asemenea, vor fi realizate 4 proiecte eTwinning adiacente. Rezultatele vor fi prezentate în 4 comunicări ştiinţifice, simpozioane şi conferinţe.